Geplaatst: dinsdag, 21 juli 2020

Fortierra is toegetreden tot de Dutch Data Sharing Coalition.

De Data Sharing Coalition is een open en groeiend internationaal initiatief waarin een grote verscheidenheid aan organisaties samenwerkt om de waarde van cross-sectoraal datadelen te ontgrendelen.

Het initiatief is in januari 2020 gestart nadat het ministerie van Economische Zaken en Klimaat de markt had uitgenodigd om de samenwerking op te zoeken voor het cross-sectoraal delen van data. De Data Sharing Coalition, ondersteund door het ministerie, is hieruit voortgekomen.

De Data Sharing Coalition werkt aan verschillende cross-sectorale use cases. Organisaties uit verschillende domeinen definiëren en realiseren samen een use case die nieuwe waarde creëert door het cross-sectoraal delen van data.

De Data Sharing Coalition bouwt voort op bestaande datadeelinitiatieven om datadelen tussen domeinen mogelijk te maken. Door multilaterale interoperabiliteit tussen bestaande en toekomstige datadeelinitiatieven te realiseren met datasoevereiniteit als kernprincipe, kunnen partijen uit verschillende sectoren en domeinen gemakkelijk data met elkaar delen, waardoor aanzienlijke economische en maatschappelijke waarde wordt ontgrendeld.

Zie ook:  https://www.linkedin.com/feed/update/urn:li:activity:6684380380776144896/