Geplaatst: donderdag, 12 maart 2015

Het Kennislab voor Urbanisme krijgt ondersteuning in de vorm van een Senior Lab. Fortierra’s Fred Baptist maakt daar sinds kort deel van uit. Hij en de andere seniors ondersteunen studenten met praktijkinput in het lab. De eerste bijeenkomst vond in maart plaats.

Initiatiefnemers van het SeniorLab zijn Pieter Buisman en Floris Marcus. Het Lab, bestaat inmiddels uit zes laboranten en fungeert als spiegel voor de studenten in de labs. De deelnemers zijn ongebonden, kijken fris tegen het werk van de studenten aan én staan nog midden in het werkveld.
De opzet van de SeniorLab-bijeenkomsten is eenvoudig, maar doeltreffend. De studenten trappen af met een pitch van hun voortgang, waarna de seniors feedback geven. De seniorlaboranten verdelen zich over de groepjes studenten en schuiven iedere tien minuten door. Na afloop worden de ideeën uitgewisseld.
Fred Baptist draagt als laborant bij met zijn expertise over de ontsluiting van informatie over vastgoed. Daarnaast heeft hij veel ervaring als consultant in de energie- en installatiesector.