Geplaatst: donderdag, 12 juni 2014

Fortierra is de winnaar geworden van de EuroCloud Nederland Awards 2014 in de categorie Best Cloud Product.

Na een lange midddag vol spanning voor de genomineerden van de EuroCloud Nederland Awards, maakte juryvoorzitter Richard Nijhoff 11 juni de winnaars bekend van de jaarlijkse awards: Winnaar Best Cloud Product: Vanenburg/Fortierra met Informatievoorziening rondom vastgoed objecten. Meer info op de website van EuroCloud Awards.

Fortierra gaat na deze winst in september Nederland vertegenwoordigen in Luxemburg bij de EuroCloud Awards.

Uit het juryrapport:
Ook dit jaar lagen de verschillen zeer dicht bij elkaar. Richard Nijhoff, juryvoorzitter en in het dagelijks leven VP B2B Products bij Liberty Global: “Het was smullen voor de jury. De kwaliteit van de inzendingen was erg hoog. Een van onze criteria was of de inzending ook op het Europese podium een visitekaartje voor de Nederlandse cloudindustrie kon betekenen. Als we de vier categorieën langslopen, dan zie je bij de use cases in de private sector dat alle inzendingen gemeen hebben dat het om een samenwerking gaat tussen een business/applicatie partij en een professionele cloudleveranciers. Alle inzenders geven aan dat cloud cruciaal is voor ontwikkelen van business ideeën zonder hoge startkosten of om snelheid te maken. Alle drie de nominaties zijn mooie, Nederlandse cases. Dat maakte de keuze lastig. Uiteindelijk is die gevallen op het volgens de jury meest innovatieve concept, met een hele duidelijke link met Nederland en die zodra het een bewezen oplossing is de cloud nodig heeft voor opschaling. Het is in de categorie Best User Case Private Sector CSC met Agrimore geworden. We vonden de toepassing een bijzondere manier om de cloud te gebruiken en om complexe ketens met elkaar om laten gaan. Een extra dimensie is het gebruik door consumenten die er gebruik van moeten maken.”

Van de laatste categorie, Best Cloud Product, vond de jury bij monde van Richard Nijhoff: “Dit is een hele moeilijke categorie. In de voorselectie zijn veel inzendingen afgevallen. Drie nominaties gingen door. Een ervan betrof enkele oude bekenden die hebben aangetoond dat inmiddels grote Amerikaanse partijen of hun verhaal hebben overgenomen dan wel proberen met hen partnerships af te sluiten bij grote klanten sluiten. Een andere nominatie betrof het door GreenClouds samenbrengen van clouds en de nieuwe beheerconcepten die dat vraagt. Aanspraak op de Award maakte verder een online werkplek die zich kan meten met de traditionele desktop en die de design en simplicity uitstraalt die zo belangrijk zijn. En tenslotte een ingewikkelde toepassing voor de traditionele vastgoedsector en die nog in de opstartfase zit. De jury had het moeilijk met deze categorie, maar er moest een keuze worden gemaakt. Uiteindelijk hebben we gekozen voor een concept waarvan wij denken dat er heel veel potentie in zit, voor een sector die het de afgelopen jaren heel moeilijk had en waar cloud nog veel innovatie kan brengen. Daarom gaat de award voor Best Cloud Product naar Vanenburg/Fortierra.

De winnaars zullen hun case presenteren tijdens het jaarlijkse EuroCloud Europe Congres op 30 september en 1 oktober in Luxemburg. Zij dingen dan mee naar de Europese Awards in hun categorie.